Adıyaman’ın En Güçlü Grubu

Güçlü Ailesi, Adiyaman’in en önde gelen gruplarindan birine sahip... Aile, 1989 yilina kadar hububat alim satimi yapiyordu. 1989 yilinda Nazif Güçlü’nün önderliginde bir un fabrikasi kurarak sanayicilige adim atti. Ardindan da Adiyaman’in çesitli ilçelerindeki 2 bin 300 dönüm topragi satarak, elde ettigi kaynakla, 1993 yilinda özellestirilen Adiyaman Yem Fabrikasi’ni satin aldi.

Adiyaman Yem Fabrikasi o dönemde 750 bin mark zararda iken, ailenin yatirimlari ile kâr eden ve istihdam yaratan bir tesis haline geldi. Güçlü Ailesi, bugün ana is kolu olan tekstil sektörüne ise 1996 yilinda girdi. Adiyaman’da bir iplik fabrikasi kuran aile, yatirimlarini tekstilde yogunlastirdi. Birkaç yil sonra da Yunanistan ve Italya basta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracata baslandi.

Adiyamanli Güçlü Ailesi, bu yil Alman Schlafhorst ve Trutzschler firmasindan know how destegi alarak 20 milyon mark degerinde yeni bir iplik fabrikasi kuruyor. Fantezi iplik üretimi yapacak olan bu fabrikanin da faaliyete geçmesiyle bu yil sonuna kadar 5 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirilmesi planliyor. Ailenin un, yem ve tekstil sektörlerindeki sirketlerinin geçtigimiz yil ki toplam cirosu ise 15 milyon dolari buluyor.

capital.com.tr

Adiyaman Güçlü Grubu, son teknolojiyi kullanarak dünyaya tüysüz iplik üretiyor. Un, yem, çuval, yag ve 4 iplik fabrikasi ile Adiyaman’da üretim yapan Grup, dünyanin en son sistemi olan kompakt tüysüz iplik üretimini Güneydogu’da ilk defa Adiyaman’da yapiyor.

Son yillarda gelisme gösteren Adiyaman ekonomisi Türkiye’de söz sahibi olma yolunda ilerliyor. Adiyaman, Tesvik Yasasi’ndan yararlandiktan sonra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatirimci akimina ugradi. Yatirim yapan sanayiciler de ürettigi ürünleri yurt disina pazarlamaya devam ediyor.

Yurt disina tüysüz iplik üreten Güçlü Grubu Yönetim Kurulu Baskani Ziya Güçlü, Adiyaman’a olan görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, “Adiyaman da yasayan her insanin memleketine borcu vardir. Biz borcumuzu ödedik. Yaklasik 8 ayri fabrikada binlerce kisiye istihdam saglayarak bunu gösterdik. Su anda un, yem, çuval, yag ve 4 iplik fabrikasi ile Adiyaman’da üretim yapiyoruz. Dünyanin en son sistemi olan kompakt tüysüz iplik üretimini Güneydogu’da ilk defa Adiyaman’da yapiyoruz. Bunu da Adiyaman’a getirdigimizden gururluyuz.” dedi.

Güçlü, günlük yaklasik 70 ton tüysüz iplik ürettiklerini ifade ederek; Italya, Portekiz, Polonya ve Yunanistan’a ihracat yaptiklarini kaydetti. Hindistan, Pakistan ve Uzakdogu ülkeleriyle rekabet için çitanin yükseltilmesi gerektigini belirten Ziya Güçlü söyle devam etti:

“Onlarin üretmedigini üretip batiya ulasmak hedefimiz. Özellikle tekstilde ugrasan arkadaslarimiz kalite çizgisini yukarilara çikarip Uzakdogu ülkeleriyle rekabet etmeli. Avrupa’da bulunan magazalarda su anda raflarda iki ay bir mamul birakiliyor. Biz bunu hizli ve kaliteli bir sekilde yapabiliyoruz. Çinin yapamadiklarini yapip kalite çizgisini yükseltmeliyiz. Böylece Türkiye 10-15 yil daha tekstilde ayakta duracak. Çünkü tekstil Türkiye’nin en büyük istihdamini sagliyor. Kimse tekstili gözden çikarmasin.”

adiyamanhaber.com